Бившият носител на титлите на  WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа и настоящият им притежател Анди Руис се срещнаха очи в очи на пресконференция в Саудитска Арабия. Събитието е част от кампанията за мача реванш помежду им, който ще се проведе на 7 декември в арабската страна.

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн заяви, че най-важният двубой в тежка категория е реваншът между боксьорът му и Анди Руис и засегна темата за Дионтей Уайлдър. „Бронзовият бомбардировач“ наскоро заяви, че не е забравил за Джошуа и все още иска да го победи, обединявайки титлите. Промоутърът отговори на това, заявявайки, че Уайлдър използва името на Ей Джей, за да си прави реклама.

"Нека ви кажа нещо за Дионтей Уайлдър, въпреки че няма смисъл да говорим за него, защото вниманието ни е насочено върху Анди Руис," каза Хърн.

"В момента не сме в позицията на доминиращ в дивизията, така че не можем да предизвикваме Уайлдър. Фокусирани сме върху Руис, но не е ли по- интересно, че в края на май, преди първата битка между Джошуа и Руис, Дионтей Уайлдър обяви, че се бие с Луис Ортис?"

"Вече сме септември, но двубоя все още не е обявен, няма място, няма дата. Той не беше говорил за Антъни Джошуа от тогава. Какво се случва в седмицата на медиите преди реванша Джошуа-Руис? Дионтей Уайлдър отново се появява и казва, ‘О, вместо Тайсън Фюри искам да се бия с Антъни Джошуа и да обединя коланите.’ Защо не пожела да го направиш, докато Джошуа притежаваше коланите?", запита промоутърът.

"През последните почти две години всеки въпрос, задаван на Ей Джей преди битка, беше, ‘Кога ще се биеш с Уайлдър? О, не се тревожи за Руис. Кога ще е битката с Уайлдър?’  Преди попаднахме в този капан, но това няма да се повтори отново. Забравете за Дионтей Уайлдър, нека се бие с Тайсън Фюри. Най-големият бой в тежка категория е Джошуа-Руис, към него е насочено вниманието ни“, завърши Хърн.