В събота вечерта британският боксьор в лека категория Люк Кембъл не успя да се справи с големия Василий Ломаченко в Лондон.

След двубоя 31-годишният боец бе откаран в болница, заради получените удари в главата и тялото. Четири дни след последния гонг, единственият видим белег от битката е лека синина под лявото му око. Невидимите щети, обаче, винаги са по-големи.

„За мен наистина е много болезнено да изричам на глас: „Победиха ме“, признава Кембъл. Работя всеки ден, посвещавам се на този спорт и просто ми беше наистина трудно да изрека тези думи.“

"Винаги съм такъв след срещите - не мога да спя в продължение на три или четири дни, след което изведнъж наваксвам цяла нощ“

„Ломаченко винаги е бил невероятен - никога не съм се натъквал на него като аматьор, и слава Богу! Той винаги превъзхождаше всички като аматьори.. правеше триковете си върху всички тях. Но не би могъл да направи нито един от тях с мен, защото не бих го позволил. Предполагам, че това показва моята класа“, добави Кембъл.

 Това не означава, че боксьорът не е видял очевидните пропуски в работата си.
„Аз съм перфекционист и докато гледах мач си мислех: „ Мога да бъда толкова по-добър и ще бъда!“

Боецът осъзнава, че няма време за губене, затова иска следващия му мач да се случи още преди края на годината. Подобно на Ломаченко, обаче, британският боец ​​има да чака. Шампионът на WBC, WBA и WBO няма само титлата на IBF, която в момента се държи от Ричард Коми. Очаква се той да се бие с американеца Теофимо Лопес през декември, обаче, Кембъл. Ако само той можеше да примами украинеца да му даде още една пукнатина.

Кембъл призна, че би се радвал на втора възможност срещу Ломаченко, но е малко вероятно това да се случи.
„Бих се радвал на реванш, но честно казано не мисля, че това ще се случи.Мисля, че му създадох адски много проблеми, нараних го и ако имахме реванш, определено ще се справя по-добре."

"Реваншът с Хорхе Линарес вероятно би бил най-добрата битка. Бих се радвал на тази битка", казва той.

Битката срещу Ломаченко дойде само две седмици след смъртта на бащата на Кембъл Бернар и бе второто поражение в кариерата на британеца. По-рано той беше пребит от Иван Менди, загуба, за която отдавна отмъсти. Сега Кембъл се надява да „изчисти“ поредната черна страница от автобиографията си.

„Оставам в лека категория, докато не спечеля световна титла. След това ще видим, може би ще продължа нагоре, може би ще остана и да я защитя“, казва той. „Определено имам недовършена работа, за която трябва да се погрижа в лека категория, преди да отида другаде.“