Василий Ломаченко спечели титлите на WBC, WBA и WBO в лека категория. Украинската сензация в спорта срази с убедително единодушно съдийско решение (119-108, 119-108, 118-109) британската надежда Люк Кембъл пред “неговата” публика в зала “О2 Арена” в Лондон.

С изключение на първия рунд, (и донякъде втория) Ломаченко наложи превъзходството си и демонстрира нагледно разликата в класите между двамата.

Реферът позволи доста нечисти похвати от страна на Кембъл и това донякъде му вършеше работа, но от третия рунд нататък Ломаченко бе безспорен господар на ринга. Техниката, скоростта, прецизността и кондиционната подготовка на украинеца бяха съвършени и превъзхождащи тези на съперника му. 

В седмия рунд Ломаченко вече бе повишил значително темпото, Кембъл пробва неуспешно клинч и бе ступан и избутан към въжетата, като изглеждаше, че не е съвсем адекватен, но и реферът на ринга се намеси, за да му даде няколко секунди почивка.

В 11-ия рунд украинският боец прати съперника в нокдаун след серия от удари, приключила с десен прав от близка дистанция, при който Кембъл падна на коляно и докосна пода с дясната си ръкавица.

В последните мигове на 12-ия рунд пък Ломаченко продължи да наказва съперника с комбинациите си, а за да не падне отново, Кембъл използва ММА прийоми, хващайки краката на Лома и поваляйки го на ринга.

Така напълно заслужено Ломаченко вече е шампион на три от четирите федерации в лека категория и продължава да покорява върховете в бокса.