На завършилия 2-и кръг на Европейския шампионат по мотокрос на мотополигон „Горна Росица” край Севлиево Николай Малинов (КТМ) спечели победата в клас ЕМХ 85сс. 
Малинов беше безапелационен в първия манш на тежкото трасе, а във втория беше изпреварен в последната обиколка от Николай Тимуш (КТМ,Молдова) и остана втори. 

Въпреки това състезателят на МСК Севлиево завърши с 47 точки и се качи на първото място за награждаване. След него останаха Тимуш с 43 точки (в първия манш се класира 4-ти) и Мариус Канакис (Гърция, КТМ, 1 манш – 6 място, 2 манш – 3 място, 33 точки). 

Пилотите караха по трасето junior на мотополигона, което изключва изкачванията и всички стръмни участъци. Дъждът над Севлиево беше причина най-малките в клас ЕМХ 65сс да спрат да карат още в началото на първия манш, а за втория не излязоха по преценка на журито, което беше оглавено от Николета Олариу (Румъния) - член на комисия „Мотокрос” – ФИМ Европа. 

Отново поради атмосферните условия се наложи втория манш в МХ да бъде прекратен и класирането за награждаване беше от вчерашния първи манш. Така на подиума се качиха Александър Ленев (JRC-София, КТМ), Янко Зоков (АИТ Рейсинг, Кавазаки), а трети Манфред Спендлер (КТМ, Румъния). 

Безспорно най-интересно за публиката беше  надпреварата от Европейския шампионат в клас OPEN. 30 минути състезателно време и 2 допълнителни обиколки направиха пилотите по програма. Над всички с карането си и в двата манша беше Володимир Тарасов (Украйна, КТМ), който убедително ги спечели и логично си тръгна от Севлиево с 50 точки към актива си за генералното класиране. 

Втори на стълбичката застана Петър Михалец (Чехия, КТМ, 1 манш - 4 място, 2-манш – 2 място, 40 точки). 

Трети в OPEN за кръга финишира Ян Катанец (Словения,Ямаха, 1 манш – 2 място, 2-манш – 8 място, 35 точки). И тримата с 450 кубикови машини. 

От българските пилоти с най-предно класиране завърши Веселин Иванов (Сузуки), който зае 10-та позиция. 

112 пилоти от 12 държави взеха участие в Гран При България, като въпреки дъждовното време и тежкото трасе до сериозни инциденти не се стигна. Над 10 000 зрители дойдоха на „Горна Росица” и изгледаха двата състезателни дни. 

Лично президентът на ФИМ Европа д-р Волфганг Сръб уважи събитието, като награди победителите във всички класове.