Лично шефът на Европейския мотоциклетен съюз д-р Волфганг Сръб ще посети предстоящия Европейски шампионат по мотокрос, който ще се проведе тази събота и неделя на трасето „Горна Росица”, Севлиево.

Президентът на ФИМ Европа е официален гост на събитието и ще изгледа на живо стартовете през уикенда. Както стана ясно през седмицата над 110 пилота от 12 държави са подали заявки за участие във втория кръг от Европейския шампионат ЕМХ65, ЕМХ85 и ЕМХ OPEN. Успоредно с надпреварите в Севлиево ще бъдат и стартовете за Републиканския шампионат по мотокрос за клас МХ.

Волфганг Сръб ще даде и пресконференция в неделя от 10:30 часа в пресцентъра на мотополигона. В съботния ден програмата на състезанията предвижда тренировки и 4 състезателни манша, а в неделния ден след официалното откриване което е в 10:00, ще се проведат и седем старта които ще определят победителите в Grand Prix Bulgaria. Входът за зрители е свободен.

По същото време, но в Кегумс, Латвия ще се състои 7-ия кръг на Световния шампионат по мотокрос, на който в МХ2 ще вземат участие тримата ни пилоти Петър Петров (Monster Energy Kawasaki MX2 team), Майкъл Иванов (Vamo Racing team) и Иван Петров (8biano Racing Team).