Завръщането на Рено във Формула 1 може и да е изглеждало като импулсивно решение на мнозина заради скандалите с Ред Бул, но френската автомобилна компания гледа на него много сериозно. Доказателство за това са плановете за увеличаване на персонала със 180 души в предстоящата година и пововина.

Рено придоби закъсалия финансово тим на Лотус и започна реформите още докато преговорите по сделката не бяха напълно завършени. Окончателното придобиване се случи през декември 2015 година, но дотогава вече бяха настъпили видими промени в производствения процес.

Заради влошеното си финансово състояние Лотус беше съкратил голяма част от работниците в Енстоун, а сега Рено смята да се върне към предишния брой на персонала. „В момента тече процес на преструктуриране в Енстоун и част от него включва изготвянето на програма относно трупането на ресурс през идните 2 години“, каза новоназначеният технически директор Боб Бел. „Общият брой на служителите ни в момента е около 470 души, като трябва да достигне 650 души в дългосрочен план. Имаме 18 месеца да го постигнем. Паралелно с това трябва да мислим върху дизайна на колата и другите ни приоритети. Трябва да сторим нужното, за да извлечем максимални позитиви през 2017 година, но също така и да мислим за 2018 година“, добави Бел.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS