Новият пилот на Рено във Формула 1 Кевин Магнусен сравни обстановката с настоящия си тим с тази при бившите му работодатели от Макларън. Датчанинът заяви, че настроението при французите е далеч по-позитивно и това се усеща.

В края на миналия сезон младокът бе уведомен от шефа на „сребърните стрели“ Рон Денис, че на него няма да се разчита и логично двете страни прекратиха договора му по взаимно съгласие. Впоследствие пилотът обвини Макларън в липса на уважение, а само преди месец се обвърза официално с Рено при завръщането на автомобилната марка със собствен тим във Формула 1.

„Разликата е голяма“, каза 23-годишният състезател. „Пъвото нещо, което се набива на очи, е, че хората в Рено изглеждат по-щастливи. Атмосферата е силно позитивна и всчики имат вяра в отбора.“

„Когато бях в Макларън, всички бяха унили, но Рено е тим, който се носи по гребена на вълната и това може да се забележи много лесно. Все още разговарям с някои хора от Макларън. Нямам проблем с тях. Всъщност имаше много малко хора, които ми създаваха ядове в Макларън“, добави Магнусен.

Новият сезон във Формула 1 стартира на 20 март със състезанието за Голямата награда на Австралия.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS