Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Нико Розберг не скри разочарованието си след днешното безславно Гран При на Русия, в което той отпадна заради технически проблем още в самото начало.

Това позволи на неговия съотборник и настоящ световен шампион Люис Хамилтън да дръпне още повече в класирането при пилотите. Британецът има преднина от 73 точки пред своя партньор, който пък бе изпреварен от Себастиан Фетел (Ферари) и вече е трети с 229 точки.

„Състезанията могат да бъдат тежки“, каза Розберг, който иначе потегли от първата позиция след супер квалификацията. „Даваш толкова много през целия уикенд, а накрая си тръгваш от Русия без нито една точка. Много разочароващ уикенд за мен.“

„Всичко вървеше добре, докато не се появи колата за сигурност. Моят педал за газта се издаде към мен. В един момент вече не можех да завивам, понеже трябваше да сгъна повече крака си и с коляното докосвах волана си.“

„През последните месеци имах някои моменти на тотална липса на късмет, които направиха битката с Люис много трудна. Можем да се радваме, че взехме титлата при конструкторите, така че днес е един добър ден за всички в завода“, каза германецът.