Бившият световен шампион от Формула 1 Нико Розберг обеща да промени тона на своите анализи в собствения му видео блог, след като наскоро получи доста яростни критики от пилота на Ред Бул Макс Ферстапен.

Холандецът не бе доволен от отношението и част от квалификациите, които германецът употреби за него в последните няколко случая, в които разискваше представянето му. Розберг заяви по повод катастрофата, която Ферстапен предизвика с Кими Райконен (Алфа Ромео) в първия завой на „Спа”, че холандецът се е върнал към „старото си аз”, а пък по-рано го нарече и „нарцисист”. 21-годишният младок беше не по-малко колоритен в ответната си реакция, като обяви Розберг за „новия Жак Вилньов”, намеквайки че също ката канадеца и той прекрачва линията на добрия тон.

Розберг съвсем ясно показа в последния си клип, че ще опита да си вземе бележка, защото все още помни какво е усещането пилот да получава критики от бивши свои колеги. „Едно от нещата, които мразех най-много, докато бях активен състезател, беше журналистите да ме питат за критики от бивши пилоти. В моя случай често трябваше да отговарям на Дейвид Култард. Това ме подлудяваше, беше ужасно”, сподели Розберг.

„Обичам да правя тези анализи, но в същото време питая дълбоко уважение към всички пилоти. Затова, както казах, винаги съм мразел да се конфронтирам с критики от бивши състезатели. По тази причина ще променя нещата тук. Не искам моите доскорошни колеги, към които изпитвам единствено респект, да чуват подобни неща от мен. Затова ще променя в някаква степен моя тон”, допълни германецът, който се оттегли след титлата си през 2016 година.