Победителят в квалификацията за Гран При на Бахрейн Нико Розберг бе изненадан от успеха си не по-малко от своите опоненти и даде гласност на опасенията си, че утре стартът може да не е толкова успешен.

Никой не очакваше силното представяне на Мерцедес с оглед на неприятните резултати в свободните тренировки, но Розберг и Люис Хамилтън показаха завидно темпо. Британецът завърши на 4-о място, ще потегли от 9-ото заради смяна на скоростната кутия.

Розберг обаче е убеден, че в състезателни условия болидът им не може да се мери с останалите. „Утре няма да бъдем толкова бързи, колкото бяхме в днешната квалификация, ще ни бъде много по-трудно“, каза германецът. „Отборът работи цяла нощ, защото беше ясно, че се борим с колата. Резултатът е фантастичен, направо страхотен, но утре ни чака тежък днес с усилената деградация на задните гуми.“

„Конкуренцията ще бъде жестока по време на състезанието. Трудно е да преценя дали темпото ни ще бъде достатъчно, но ще се се опитаме и вече нямаме търпение“, завърши Розберг.