Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Даниел Рикиардо призна, че съвсем не е оптимистично настроен за новия сезон в шампионата.

Вчера австрийците презентираха своя болид и вече навлизат в последните фази от подготовката си за първия старт в Мелбърн през март. Австралийският състезател демонстрира чувство за реализъм, като заяви, че все още трябва много работа, за да се догони настоящия лидер Мерцедес.

„Не бих казал, че съм разтревожен, но не смятам да се поддавам и на излишен оптимизъм. Не очаквайте да кажа, че още от първото състезание ще се борим с Мерцедес“, коментира Рикиардо.

„Вярвам, че ние няма да разполагаме с най-бързия двигател. Със сигурност обаче имаме повече поводи за оптимизъм през новия сезон. Можем да отбележим по-голям прогрес. След 4-5 състезания би трябвало да натиснем по-сериозно и това да ни увеличи шансовете за по-нататък.“

„Целта ни е отново да се върнем в орбитата на победителите. Ясно ми е, че това може и да не се случва често. Ако обаче може да се случи вежднъж, би трябвало да може и втори път“, добави Рикиардо.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS