От Рено обявиха, че в момента изпитват проблеми с разработването на болида си за новия сезон във Формула 1. Французите отдадоха забавянията на проточилата се процедура по придобиването собствеността върху тима на Лотус.

Преговорите между двете страни продължиха месеци наред, преди Рено да ги завърши успешно. Въпреки че от компанията започнаха да спускат свои специалисти още преди финализирането на сделката, промяната при двигателите – от Мерцедес към Рено – затрудни максимално оптимизирането на колата.

От Рено платили само 1 паунд за акциите на Лотус

„Това беше предизвикателство“, коментира техническият директор Ник Честър. „Щом нещата стигнаха до месец май миналата година, ни беше ясно, че трудно ще интегрираме новия двигател. Реално не знаехме нищо до края на годината и оттам произтече ситуацията.“

„Нужно бе да променим задната част на шасито и дизайна на охлаждащата система. Да свършиш това в рамките на месец е много работа.“

„Нещата не са оптимизирани до степен, която да ми харесва. Не сме правили големи компромиси, но нямахме достатъчно време, за да направим необходимата спойка“, отчете Честър.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS