Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен не скри надеждите си за удължаване своя договор с италианския тим. Финландецът се надява, че когато дойде моментът за вземането на важното решение, шефовете в отбора няма да съдят само на база крайните му резултати.

Вчера ветеранът беше много близо до това да направи страхотно представяне на „Унгароринг“, но техническа повреда в края на състезанието го забави и впоследствие доведе до отпадане. Ако не се бе случило така, много вероятно бе Ферари да запише двойна победа за първи път от 5 години насам.

Към момента обаче ситуацията на Ледения не изглежда особено цветуща, тъй като той е отбелязал два пъти по-малко точки от своя съотборник – 76 срещу 160.

„Очевидно съм разочарован. Разочарования за мен имаше и през миналата година, има и сега. Сигурен съм че през този сезон можем да поддържаме много по-висока скорост“, каза Райконен.

„Просто постоянно се появяват проблеми тук и там, допускат се грешки и ние не можем да покажем реалния си потенциал.“

„Ако не разполагах с нужната скорост, нямаше да бъда във Ферари. Ще спра с Формула 1, когато усетя, че вече не съм толкова бърз или пък страстта ми е изчезнала. Ако ситуацията беше различна, просто нямаше да дойда тук, а щях да си стоя у дома“, добави Райконен.

„Когато гледате крайния резултат, нещата никак не изглеждат страхотни. Ние обаче сме много далеч от бедствието, което беше миналия сезон, при всичките ни грешки и проблеми“, завърши пилотът на Ферари, чийто договор изтича в края на годината.