Себастиан Фетел спечели втора победа като пилот на Ферари, след като триумфира на Гран При на Унгария. Втори се нареди Даниил Квят с Ред Бул, а трети остана съотборникът му Даниел Рикиардо.

Фетел, който триумфира за първи път на пистата Хунгароринг след много постоянно и силно представяне, посвети победата си на починалия през миналата седмица пилот от Формула 1 Жул Бианки. Същото сториха и Квят, и Рикиардо.

Състезателят на Мерцедес Люис Хамилтън, който стартира от първо място на стартовата решетка, завърши 6-и, а Нико Розберг финишира 8-и, след като започна втори и дори имаше шансове за едно от първите три места. 

ВИДЕО от състезанието може да намерите ТУК!

Надпреварата бе изключително интересна, наситена с много емоции, изпреварвания и любопитни моменти. За жалост, зрителите станаха свидетели и на няколко леки катастрофи. При едната обаче, болидът на пилота на Форс Индия Нико Хюлкенберг се повреди значително и той не можа да продължи. Добрата новина е, че самият германец излезе невредим от ситуацията.

Стартът в Унгария бе повече от вълнуващ. Двете Ферарита със Себастаин Фетел и Кими Райконен, започнаха силно и се настаниха на първите две места. Двамата пилоти бяха съответно на трето и пето място на стартовата решетка, но атакуваха умело Мерцедесите Люис Хамилтън и Нико Розберг, които бяха първи и втори, и така оглавиха колоната.

От друга страна, Хамилтън се озова на десетото място след началото. При един от завоите британецът излезе извън пистата, а след това се оплака, че на колегата му Розберг е пресякъл таекторията му.

В 10-ата обиколка Хамилтън изпревари Фелипе Маса и мина позиция напред, за да стигне в последствие до 4-о място.

При 19-ата обиколка Райконен имаше проблем с предното крило на болида си. При качването на бордюра, елементът се повреди и това наложи влизане в бокса. Малко след това Серхио Перес и Пастор Малдонадо се сблъскаха, но за щастие и двамата продължиха спокойно състезанието.

Фернандо Алонсо пък спука задна дясна гума и в 38-ата обиколка влезе в бокса.

По време на 43-обиколка, Нико Хюлкенберг с Форс Индия се удари челно в предпазната стена. Преди удара, предното крило на болида на германеца се откъсна, попадна под автомобила и разлетяха се отломки. Инцидентът наложи намесата на кола на сигурността. След подновяването на надпреварата Рикиардо атакува Хамилтън, който опита да запази позиция, но последва удар между двамата. Колата на британеца се повреди и това наложи посещение на бокса, а след това пилотът на Мерцедес изтърпя и наказание.

Райконен бе изпреварен от Нико Розберг в 49-ата обиколка, а след този епизод Валтери Ботас влезе в бокса, заради проблем гумите. В края на надпреварата Райконен, който бе сред първите в колоната почти през цялото състезание отпадна при 56-ата обиколка заради технически проблем. 

На самия финал Даниил Квят понесе наказание от 10 секунди.

Любопитна статистика пък се появи след края на състезанието - за пръв път от 2013 година насам пилот на Мерцедес не успя да се качи на почетната стълбичка сред победителите.

В класирането Люис Хамилтън продължава да е лидер с 202 точки, Нико Розберг е втори със 181, а трети е Фетел със 160.