Президентът на Ферари Серджо Маркионе увери, че все още стои зад отправената по-рано заплаха за оттегляне на отбора от Формула 1.

Ферари заплаши босовете на Ф1, че ще си събере багажа

Босът на „скудерията” е недоволен от заплануваните за 2021 година промени в регулациите за двигателите, които бяха разкрити в края на октомври. Тогава италианецът съвсем сериозно предупреди, че тимът може да напусне шампионата, ако развитието на спорта поеме в посока, с която „черните кончета” не са съгласни.

Само финансова лакомия ли стои зад заплахите на Ферари?

Алфа Ромео обратно във Ф1

Маркионе потвърди заплахата на специална пресконференция, чиято основна цел бе да съобщи за новото партньорство между Алфа Ромео и Заубер. „Диалогът започна и ще продължи да се развива с времето. Имаме срок до 2020 година, за да се намери решение, което устройва Ферари”, каза той.

„Нужно е да стигнем до решение, което е за доброто на спорта, но нека бъде ясно, че ние няма да отстъпим,” добави Маркионе.

Ферари е единственият отбор, който е участвал във всеки сезон на Формула 1 от основаването на шампионата през 1950 година. „Скудерията” е и най-успешният тим в историята със своите 15 титли при пилотите и 16 при конструкторите.

Какви са очакванията за сезон 2018 във Формула 1?

Скоро обаче ще мине цяла декада, откакто италианците не са печелили трофей във Ф1. Последният трофей при конструкторите дойде през 2008-а, а година по-рано Кими Райконен донесе и най-скорошната титла при пилотите.