Президентът на Ферари Серджо Маркионе опроверга слуховете, че ще има смяна на шефовете в отбора след неудачите във Формула 1 напоследък. Появиха се информации, че Матия Биното ще заеме поста на Маурицио Аривабене, но според Маркионе в тез спекулации няма дори трошичка истина.

Хамилтън е шерифът на Тексас, Мерцедес с титла

Гран При на САЩ стана поредното състезание след лятната пауза през 2017 година, в което Ферари категорично отстъпваше на основния си конкурент Мерцедес. Издънките вече станаха твърде много и основният претендент на „черните кончета” за титлата – Себастиан Фетел изостава вече на 66 точки зад Люис Хамилтън.

Напрежението върху Аривабене очаквано е доста високо и няма да е чудно, ако в даден етап провалите доведат до уволнението му. Има голяма вероятност настоящият технически директор Биното да го замени.

Фетел: Трябва да преглътнем, че бяхме по-бавни

„Няма да има смени, и Матия,и Маурицио са замесени в този процес, така че да предпочета единия за сметка на другия е леко идиотско”, коментира Маркионе. „И двамата седят на масата, от която ръководят нашите операции. Технически погледнато, като президент аз също съм замесен, но това не решава никой от проблемите.”

„Нуждаем се от победа, това е най-належащото. Не мисля, че всичко може да се припише само на един човек”, добави Маркионе.