Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел призна, че не е имал шанс да се пребори с Люис Хамилтън от Мерцедес за победата в Гран При на САЩ през настоящия сезон. Германецът призна, че второто място в Остин не е това, към което се е стремял, но просто превъзходството на британеца е било прекалено явно.

Хамилтън е шерифът на Тексас, Мерцедес взе титла

Интригата за титлата помежду им все още е жива, макар Фетел да изостава вече с 66 точки спрямо съперника си. Той успя да изпревари на старта потеглилия от пол позишън Хамилтън, но в 7-ата обиколка британецът си върна водачеството.

Люис се закани да направи 3 от 3 до края

„На старта нещата изглеждаха доста добре, задминахме Люис, но после трябваше да проумеем, че не можем да се мерим с неговото темпо”, коментира Фетел.

„После се озовахме в ничия земя и не бяхме докрай сигурни какво да правим. Решихме да спрем в бокса отново и с новия чифт гуми нещата станаха по-вълнуващи. Като цяло не това беше резултатът, от който имахме нужда.”

„Мерцедес бяха по-бързи от нас и трябва да го признаем. Това не опира до стратегия  - обикновено този, който е най-бърз, има най-големи шансове за победа”, допълни германецът.

Не губи ценно време, а побързай към страницата на Играта – gong.bg/f1.