След като по-рано през сезона  отборът на Заубер развали сделката си с доставчика на двигатели Хонда, сега още един тим от Формула 1 нанесе тежък удар на японската компания. Азиатците не успяха да се договорят с Торо Росо да ги снабдяват със задвижващи блокове от следващия сезон.

Заубер зачеркна договора си с Хонда

По този начин бъдещето на Хонда изглежда крайно неясно. Планът на японците бе през следващия сезон да имат и втори клиент извън Макларън. До този момент споразумението им с британците беше ексклузивно, но от следващата кампания това условие отпада.

Алонсо притисна Макларън за по-бързо решение с двигателите

Никой обаче не желае да се обвърже с Хонда, понеже компанията все още не може да произведе качествен двигател. Макар че почна разработките по хибридната технология само 2 години след Мерцедес, Хонда изобщо не може да се доближи до нивото, което показват германците.

Пазарът на пилоти във Ф1 за 2018-а

Все още няма официална позиция нито от Хонда, нито от Торо Росо, но се вярва, че основният проблем е касаел финансовата страна на споразумението. Именно парите доведоха до проточването на разговорите до мига, в който тимът вече трябва да мисли за стартиране на производството на новия си болид. Така Торо Росо приключи диалога и ще остане с двигатели на Рено.