Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен заяви, че не се вълнува дали краят на победната му серия във Формула 1 в Сингапур е добра новина за спорта и иска да се върна на най-високото ниво на подиума в Япония, предаде ДПА.

Нидерландецът бе в серия от десет победи, но в Сингапур спечели пилотът на Ферари Карлос Сайнц, а Верстапен завърши на пето място.

"За мен бяхме победени в Сингапур по категоричен начин. Не мисля дали това е добре за Формула 1 и не знам дали е лошо за спорта, защото ние сме по-добри от другите. Ако хората не приемат това, значи не са истински фенове. Ако другите вършат по-добра работа от нас, значи заслужават за спечелят", каза Верстапен.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Отборът на Ред Бул пропусна да спечели в Сингапур за първи път през този сезон. Тимът обаче може да спечели титлата при конструкторите още през този уикенд.

"Не спечелихме едно състезание, но тези неща се случват. Ние спечелихме десет поредни победи преди това", каза още нидерландецът.

"Мисля, че пистата е добра за нас, но ако видите МакЛарън, ще уситите, че те са напреднали много и имат висока скорост в завоите", добави Верстапен.

Нидерландецът няма да може да спечели третата си поредна титла през този уикенд, но той може да го направи в Катар на следващото състезание.

 

БТА / Автор: Христо Бонински