Ред Бул трябва да се върне към доминиращите си резултати в Япония този уикенд, след като претърпя първо поражение за сезона в Сингапур миналата неделя, каза мексиканският пилот Серхио Перес преди следващото състезание от календара на Формула 1.

Шампионите във Формула 1 бяха спечелили 15 поредни състезания преди Сингапур, но се завръщат на пистата "Сузука" с очаквания да си гарантират титлата при конструкторите шест кръга преди края на сезона.

"Тази писта е много различна, така че не трябва да има причина да не сме силни на "Сузука". Всъщност това е една от най-добрите писти за нас", каза Перес на пресконференция преди неделното състезание.

Мексиканецът, който е втори в общото класиране при пилотите, но с цели 151 точки зад съотборника си и двукратен световен шампион Макс Верстапен, каза, че Ред Бул все още не знае точно какво се е объркало в Сингапур.

Верстапен, победител в 10 поредни състезания, остана пети, след като стартира 11-и на пистата "Марина Бей", докато Перес завърши осми.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Очевидно имахме някаква добра представа за това как се подготвяме за уикенда, но някъде се объркаха нещата. Това е нещо, което ще запазим в тима, но има някои индикации, че вероятно сме подходили с грешна настройка", допълни Перес.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън с Мерцедес коментира, че ще бъде трудно Ред Бул да бъде победен отново.

"Бих си помислил, че ако не са с 30 секунди преднина, както правеха в миналото, значи нещо се е случило", каза през смях британецът, който беше трети в Сингапур.

"Колата им трябва да е феноменална тук. Те бяха страхотни през цялата година, успяха почти на всяка писта. Ще бъде страхотно да гледам този болид. Отборът като цяло и пилотите вършат невероятна работа с екипа, който имат", добави Хамилтън.

Той се съмнява, че Мерцедес ще имат същото ниво на представяне като Сингапур, но се надява "да не са твърде далеч от Ред Бул".

 

БТА / Автор: Ива Кръстева