Макс Верстапен не смята, че новите правила, които ще действат във Формула 1 от 2022 година, са създадени с цел прекратяване доминацията на Мерцедес в спорта. Отборът от Бракли спечели седем поредни титли при конструкторите и пилотите (шест с Люис Хамилтън и една с Нико Розберг) от 2014 година до настоящия сезон включително. В историята на спорта промени в правилата са правени с цел спиране на един или друг отбор. Според Верстапен обаче новият регламент цели по-добри надпревари като цяло.

„Мисля, че тези правила са резултат от вслушването на новите собственици в отборите и пилотите. Те ни чуха относно трудностите при изпреварванията и за това, че искаме по-близки състезания", заяви Верстапен.

„На Имола например настоящите проблеми се видяха ясно. Валтери Ботас караше с кола, която бе с 0,3-0,4 секунди по-бавна заради повреди, а аз не успях да го изпреваря. Бях значително по-бърз, а не можах да го задмина. Трябва да намерим решение за това", добави още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.