Трикратният световен шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, остана бесен след разочароващото състезание за Гран при на Унгария. Той не успя да стигне местата на подиума, като завърши пети.

След надпреварата той заяви в прав текст, че критиците му могат да вървят на майната си, след като беше притиснат да коментира инцидента между него и Люис Хамилтън. Преди това нидерландецът не скри разочарованието си от стратегията на Ред Бул, но след това с по-новите гуми след вторите спирания в бокса настигна и изпревари Шарл Льоклер, за да излезе четвърти. После догони и Хамилтън, пробва няколко атаки с DRS-системата, но британецът ги отби всичките. Осем обиколки преди финала Макс пробва отново във вътрешната част на завой №1, но блокира колелата си и се удари в колата на британеца, който вече завиваше. Верстапен отскочи и излезе в зоната за сигурност, след което остана пети на финала.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

 „Могат да вървят на майната си”, образно обясни Макс по адрес на критиците си, които го атакуваха и след удара му с Ландо Норис в Австрия, за който пак вината беше на световния шампион.

„Атакуваха ме много хора след Австрия, когато обясняваха как променям посоката си на движение при спиране и други такива глупости. А аз позиционирам колата си в началото на зоната на спиране и след това карам само направо. Днес (б.р. - вчера) Люис зави надясно след началото на спирането, затова и блокирах моите гуми, тъй като колата от външната страна идваше към мен. Иначе нямаше да се ударим. Трябваше да спра и затова гумите ми блокираха“, каза още нидерандецът.

Верстапен призна, че Ред Бул не са имали темпо да се борят с Макларън за победата, но остана уверен, че е можел да е трети на финала.