Резервният пилот на Мерцедес във Формула 1 Паскал Верлайн се надява, че успешният му престои в ДТМ ще му помогне да се върне в най-авторитетната моторна напдпревара в бъдеще.

Пилотът загуби мястото си в Заубер след края на сезон 2017 и реши да се върне в шампионата с туристически автомобили, където ще кара за тима на Мерцедес.

"За съжаление, не получих място във Формула 1. Нямах друга алтернатива, освен да се върна в ДТМ за 2018, беше лесно решение. Този сезон ще е последен за Мерцедес в ДТМ и ще се опитаме да дадем максимума от възможностите", коментира Верлайн. 

"Нямаше как да запазя мястото си във Формула 1, тъй като нямаше как да платим 15 милиона евро за годината, не беше в моята власт да остана като пилот. Разбира се, разстроен съм, че няма да карам там, но това е бизнес", коментира още той.

"Ако се представя успешно в шампионата с туристически автомобили, то може да се върна във Формула 1. Ако се състезаваш във Формула 1 за слаб отбор, ти винаги си в края на колоната и не се забелязваш. Ако се представя добре в ДТМ, то може и да се върна във Формула 1", заключи в края бившият пилот на Заубер.