Отборът на Мерцедес още не е готов да сложи точка на кариерата на Паскал Верлайн във Формула 1. Четирикратният шампион при конструкторите предложи на 23-годишния германец позиция на тест пилот за новия сезон.

В края на 2017 година договорът на Верлайн със Заубер не бе подновен. Швейцарският тим реши да гласува доверие на световния шампион от Формула 2 Шарл Льоклер, за да подсили връзките си Ферари, който му доставя двигателите. В същото време топлите връзки на Маркус Ериксон с шефовете на Заубер му гарантираха, че той ще запази мястото си, а Верлайн се оказа големият губещ в цялата ситуация.

Германецът имаше минимални шансове да се пребори за свободното доскоро място при Уилямс, което в крайна сметка отиде в ръцете на руския дебютант Сергей Сироткин. Тогава тръгнаха слухове за завръщането на Верлайн в DTM при Мерцедес, но германците засега искат да го задържат във Ф1.

„Ние подкрепяме Паскал от 2013 година и той заслужи шанса си във Формула 1 след триумфа в DTM през 2015-а”, коментира шефът на Мерцедес във Ф1 Тото Волф.

„След това той преживя две никак нелеки години във Формула 1 – едната с Мейнър, а другата със Заубер.”

„Ние ще го задържим в нашето състезателно семейство през 2018-а, а също така му предложихме и роля на тестови пилот във Ф1. Така му оставяме неговата врата отворена за 2019 година”, допълни Волф.