Ферари разполага с трима резервни пилоти във Формула 1 този сезон, но в Джеда шанс да кара получи Оливър Беарман, след като се наложи Карлос Сайнц да бъде опериран. Другите резерви са Антонио Джовинаци и Робърт Шварцман.

Босът на тима - Фредерик Васьор, обясни какво е разпределението на пилотите по кръгове, довело до избора на Беарман в Саудитска Арабия.

“Взех това решение още през зимата - обясни Васьор. - Миналата година ми се стори, че е глупаво да искаме от Джовинаци да пътува с нас на 22 или 24 състезания, като паралелно с това той е ангажиран и в програмата ни в Световния шампионат за издръжливост. Участието на Ферари в WEC е много важно за наси и изисква огромни усилия, затова и не исках да карам Антонио или Робърт Шварцман да пътуват до Саудитска Арабия само седмица след състезанието им в Катар.”

И така стигаме до Беарман, който се състезава във Формула 2.

“Решихме, че за уикендите, където има и стартове от Формула 2, ще използваме Беарман, той така или иначе ще е там, а за другите уикенд ще работи на симулатора. Така че, в Мелбърн Беарман пак ще е наш резервен пилот, а на “Сузуки” ще използваме Джовинаци.”