Шефът на Мерцедес Тото Волф счита, че към момента основният конкурент от Ферари има огромно предимство от половин секунда в правите на „Хокенхайм”. След вчерашната квалификация за Гран При на Германия австриецът призна, че не знае дали тимът му може да намери отговор на ситуацията.

Съботният ден беше доста разочароващ за Мерцедес, тъй като Люис Хамилтън отпадна рано-рано заради механичен проблем след див пробег през бордюрите. Валтери Ботас учуди всички в своя бокс, когато в самия край на Q3 записа невероятна бърза обиколка и Волф почти бе започнал да празнува, когато Фетел постигна още по-впечатляващ резултат с цели 2 десети от секундата по-добър.

За Волф обяснението е само едно – че Ферари извлича повече мощност от хибридния си двигател благодарение на находчиви подобрения върху начина, по който се извършва подаването на съхранената кинетична енергия.

„Ферари разполага със страхотен двигател. Видяхме нещо голямо”, заяви Волф. „Изглеждахме добре във всички типове завои, но просто не можем да се мерим с тях на правите.”

„Всъщност дефицитът ни надхвърля половин секунда. Разбира се, че не сме го очаквали, но във Формула 1 трябва да си подготвен буквално за всичко.  Трябва да намерим начин да подобрим собственото ни представяне.”

„Не искам да се вглеждам във Ферари дори за една секунда. Желая да се концентрирам върху нашия тим, искам да се уверя дали не пропускаме нещо. Ще опитаме всичко – от двигателя с вътрешно горене до електрическите системи, през мотор-генераторната група на спирачките… Ще прегледаме всичко, защото ако искаме да спечелим първенството,  ако искаме да останем в играта, в събота получихме жестоко предупреждение”, допълни Волф.

ГЛЕДАЙ ГРАН ПРИ НА ГЕРМАНИЯ, 11-И КРЪГ ОТ ШАМПИОНАТА ВЪВ ФОРМУЛА 1, ОТ 16,10 ЧАСА ЧРЕЗ ПРЯКОТО ПРЕДАВАНЕ НА DIEMA SPORT 2 И ОНЛАЙН НА PLAY DIEMA XTRA!

Още по темата:

Фетел: Чувстах, че можем да постигнем рекорд

Люис обезверен: Този път няма да бъде както на "Силвърстоун"