Пилотът на Ферари Себастиан Фетел ще поведе колоната в неделното Гран при на Германия, след като спря часовника на 01:11.212. На второ място завърши Валтери Ботас, който направи феноменална последна обиколка и учуди всички в щаба на Мерцедес как показа тази скорост. Фетел обаче имаше последната дума, като изпревари финландеца в самия край.

Кими Райконен допълни Топ 3, като зад него останаха Макс Верстапен, Кевин Магнусен, Ромен Грожан, Нико Хюлкенберг, Карлос Сайнц, Шарл Льоклер и Серхио Перес.

Кими бе на 0.035 стотни от съотборника си Фетел, след като отново изглеждаше, като потенциална заплаха за полпозишъна, но допусна грешка в 12-и завой, която му коства по-нататъшното добро представяне.

Люис Хамилтън отпадна още в Q1, след като допусна грешка в обиколката и се отклони от трасето. Отвъд очертанията Люис натовари тежко своя болид и се оплака по радиостанцията, че не може да смени предавка. Люис опита да докара болида си до питстопа, бутайки го, но логично не съумя да стори замисленото. Заради този проблем той ще стартира от 14-о място. Това ще се запази така, ако по болида на британеца не бъде сменен нито един компонент, което е твърде малко вероятно. Точно това е причината на последната позиция дабъде пилотът на Ред Бул Рейсинг Даниел Рикиардо, Австралиецът надвшиши лимита по смяна на частите си и ще започне последен на Хокенхайм.

Гран При на Германия може да наблюдавате в неделя по DIEMA SPORT 2 в пряко изълчване от 16.10 часа.