Ромен Грожан като че ли не разбира правилата при битка със съперници на пистата, заяви бившият пилот от Формула 1 Марк Уебър. Състезателят на Хаас отново попадна в полезрението на австралиеца заради маневрите си в случаите, когато бе изпреварен от Карлос Сайнц и Даниел Рикиардо по време на Гран при на Великобритания. И за двете той получи предупреждения за опасно каране от страна на рейс контрола. Карлос Сайнц го нарече "много опасен". Самият Грожан отхвърли обвиненията. Той каза, че понастоящем на Хаас не им се случва често да се борят за шесто-седмо място и просто е трябвало да даде всичко от себе си, за да се защити.

„Мисля, че преди няколко години наистина искахме да въведем правило, че не може да мърдаш при спиране. Това бе заради някои маневри на Макс Верстапен, а нямаше никакви регулации. Малко натиснах нещата, получих предупреждение, но не съжалявам за нищо. Опитах да направя най-доброто, на което съм способен“, коментира Грожан.

„Да съм карал опасно? Съгласен съм, че малко закъснях с маневрата. Винаги обаче оставям една кола ширина и има място за друг автомобил. Според мен известно изясняване не би било лошо. Не искаме обаче и да забраним на пилотите да се състезават, защото желанието е да има битки.“

„Не мисля, че Грожан разбира правилата. При защита прави много късно движение. Твърди, че оставя една ширина пространство от вътрешната страна и технически го прави. Но криволиченето по средата на пистата при висока скорост… Трябва да демонстрира намеренията си далеч по-рано. Според мен Грожан разбира страшно погрешно какво е борба гума до гума в съвременните Гран при надпревари. Споменава какво правел Макс преди. Това вече е в миналото, продължили сме напред. Той е един от директорите на GPDA (асоциацията на пилотите във Формула 1 – б.а.). Би трябвало да е наясно с правилата. За мен Грожан е на ръба и мястото му може би не е във Формула 1", заяви Уебър.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.