Шефът на Мерцедес Тото Волф сподели, че вярва в това, че Люис Хамилтън може да разбие рекордите на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер, който има седем световни титли.

Съвсем доскоро изглеждаше, че няма кой да го настигне, но Хамилтън има шанс да спечели шестата световна титла още тази неделя, а тъй като британецът няма намерение да се отказва в близко бъдеще, на теория може да атакува поне още една титла. Постижението на Шумахер от 91 победи изглежда дори по-лесно, тъй като Люис вече има 83, а предвид по-сгъстения календар в последните години, възможностите му са доста реалистични.

"Смятам, че той ще се състезава докато това му доставя удоволствие и е достатъчно конкурентоспособен" заяви Волф пред „Ройтерс“ на въпроса дали Люис ще се състезава до 40 като Шуми.

"Възрастта е фактор, който още не е актуален за него. Кими наскоро празнува 40-ия си рожден ден, така че – защо не? Междувременно, ние трябва да продължаваме да му осигуряваме силна кола. Ако успяваме да го правим – тогава да, той може да разбие рекордите", добави още шефът на „сребърните стрели“.