Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се намира само на крачка от завоюването на своята 6-а титла (и 5-а с отбора на Мерцедес). Това го накара да възкликне, че към момента в неговия тим не прозират слабости, каквито се срещат при останалите конкуренти.

Гран При на Япония вече донеса 6-а поредна шампионска титла на Мерцедес при конструкторите, а въпрос на време е Хамилтън да донесе 6-ата поредна при пилотите. Това ще се случи, ако в следващия старт – Гран При на САЩ – британецът завърши минимум 8-и.

„В нашия отбор няма слабо звено и затова печелим световни титли. Борим се с други добри отбори, но те имат подобни слаби звена, затова допускат далеч повече грешки в сравнение с нас”, коментира 34-годишният състезател.

„Толкова много работа се върши зад завесите, а в Мексико знаехме, че ни предстои огромно предизвикателство. Наясно бяхме, че уикендът ще бъде тежък. Видя се в квалификациите, че не разполагахме с водещо темпо. Състезателното също не беше страхотно, а в петък гумите бързо заминаваха, но запазихме хладнокръвие и продължихме да работим”, допълни Хамилтън.