Пилотът на Уилямс във Формула 1 Ланс Строл продължи линията на поведение с критики спрямо собствения си тим. След квалификацията за Гран При на Бахрейн младият състезател отново беше брутално откровен за случващото се в един от традиционните тимове за шампионата.

Не пропускайте днес от 18,10 часа вторият кръг за сезона във Формула 1 - Гран При на Бахрейн - в ефира на DIEMA SPORT, а също и онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA!

Ако в Австралия Строл и неговият партньор Сергей Сироткин бяха крайно неконкурентни, то в Бахрейн събитията се развиха още по-зле. Колите им не разполагаха с никакво темпо и съвсем резонно двамата получиха места в дъното на опашката. Така днес Строл ще стартира 20-и, а руският му съотборник – 18-и.

Справката в квалификационните времена  показва, че болидът на Уилямс – FW41 реално се движи на цели 3 секунди зад спечелилия пол-позицията Себастиан Фетел (Ферари). Още по-трагичното е, че резултати на тима за една обиколка отстъпват на тези от миналата година на същата писта.

Строл: Уилямс не се състезава, а оцелява

Шефът на инженерите в Уилямс Пади Лоу не успя да посочи разумна причина за огромното изоставане. „Това не са местата, от които бихме желали да стартираме в състезанието, но просто не бяхме достатъчно бързи поради ред фактори. Някои ги разбираме, а други – не съвсем. Трябва да се съберем и да поработим”, каза той.

Строл обаче не бе така политичен в изказването си. „Това е един наистина тежък уикенд. Беше разочароващо и двете коли да напуснат битката още в Q1. Беше далеч от идеалното”, коментира 19-годишният талант.

„Тук много неща не са наред. Балансът на колата липсва, сцеплението не е достатъчно високо, а ни трябва и още скорост. Общо взето, имаме нужда от почти всичко, за да станем по-бързи.”

„През миналата година обиколката ми в квалификациите в Бахрейн беше с 4 десети от секундата по-добра. Дано в състезанието успеем да се придвижим напред, но просто днес не разполагахме с колата, която да ни позволи да се борим”, заключи Строл.