Пилотът на Уилямс във Формула 1 Ланс Строл даде доста тягостна оценка за очертаващия се сезон пред отбора след едва първия старт за 2018 година. Канадският талант заяви, че отборът му няма сили да се състезава с останалите, а просто трябва да оцелява.

Строл завърши 14-и на „Албърт Парк” в Гран При на Австралия или иначе казано – предпоследен от пилотите, които финишираха. Зад него беше единствено новакът от Заубер Шарл Льоклер.

Първото отпадане за сезон 2018 във Ф1 е факт

Състезанието беше продължение на агонията за Уилямс, който имаше проблеми с баланса и охлаждането на колата си. „Към момента ние не се състезаваме, ние оцеляваме”, критичен бе 19-годишният Строл.

„В първата си обиколка имах проблеми с режима на двигателя, по някаква причина бях в погрешен режим, така че не можех да направя нищо. Веднага загубих позицията си от Естебан Окон (Форс Индия), тъй като изобщо не можех да ускоря. Ето такива неща ни правят догонващи още в първата обиколка.”

„Оттам нататък само се борехме в търсене на темпо. Колата не отвръщаше по начина, който очаквахме от нея. Балансът изцяло липсваше. През цялото време имахме проблеми с температурата. Така че трябваше просто да отстъпвам, без никакъв шанс да се състезавам.”

„Просто се опитвах да оцелея и да добутам колата до финала. Това ни костваше огромно количество загубено време”, добави Строл.