Новият пилот на Уилямс във Формула 1 Сергей Сироткин не смята, че има някакъв проблем между него и Роберт Кубица, с когото в края на миналата година водеха битка за мястото до Ланс Строл. Според руснака неговият далеч по-опитен колега, по настоящем тест пилот за отбора, знае много добре как функционира моторния спорт.

Кубица ще дебне от втора позиция в Уилямс

32-годишният Кубица изглеждаше на път да осъществи голямата си мечта и да получи позиция на титуляр в Уилямс въпреки че преди 7 години едва не загуби живота си при рали катастрофа, сериозно намалила функционалността на дясната му ръка. Сироткин обаче показа по-добри резултати  тестовете в Абу Даби, а също така се радва на далеч по-мощна подкрепа от своите спонсори. Тези фактори наклониха решението в полза на 22-годишния руснак.

„За да бъда честен, много пъти сме повдигали тази тема. Тя е болезнена за едни и не чак толкова за други”, коментира руснакът. „Видяхте обаче, че аз и Роберт си говорим един с друг.”

Защо Уилямс избра Сироткин пред Кубица?

„Той е наистина хубав, страхотен човек. Разбирам неговата позиция и дълбоко уважавам всичко, което е постигнал. Тук обаче не сме, за да се държим като примерни хлапета и да си даваме път един на друг. Във Формула 1 всеки е сам за себе си, а Кубица осъзнава това перфектно.”

„Нещата се стекоха по различен начин. Смятам, че взаимоотношенията ни са нормални”, коментира Сироткин.