Организационният комитет на Гран при на Великобритания от Формула 1 на пистата "Сивърстоун" обмисля възможността да се оттегли от най-престижната автомобилна надпревара. 

Причина за дискусията е нарастващата такса, която за тазгодишното състезание ще бъде 17 милиона лири, но до края на договора, изтичащ през 2026-а, по всяка вероятност ще нарасне до 26 милиона лири. Британският кръг може да се оттегли от календара на Формула 1 по собствено желание, защото в договора между двете страни има клауза за разтрогване без санкции. 

Според британските медии, евентуалното прекратяване на настоящото споразумение ще позволи на британците да започнат нови преговори с Формула 1 и евентуално да замразят постоянно нарастващата през последните години такса. 

Собствениците на Формула 1 от Либърти Медия подчертаха, че имат желание да запазят историческите писти в календара за дълги години. Те обаче добавиха, че няма да окуражават действия, които могат да подтикнат и другите организатори на Гран при да търсят по-изгодни за себе си условия./БТА