Патрик Алън напусна поста си на изпълнителен директор на трасето „Силвърстоун“.

Миналия месец медиите на Острова писаха, че Алън е временно отстранен от позицията, която заемаше в последните 10 години. Причината за това е близостта му с Лоурънс Томлинсън, който участва в конкурса за нов собственик на легендарното за британския моторен спорт трасе.

„Някои от вас може да са чули или прочели в пресата слухове за моето напускане. Вярно е, че срещу мен бяха отправени обвинения. За да избегна всякакви съмнения, аз се оттеглям“, обяви Патрик Алън.

Алън бе човекът, който успя да върне публиката на трасето в Нортхемптъншир, като през този сезон 139 хиляди зрители видяха как Люис Хамилтън печели Гран При на Великобритания във Формула 1.

В момента „Силвърстоун“ е собственост на Британския клуб на състезателните пилоти. През април организацията обяви, че възнамерява да продаде трасето на 249-годишна концесия в полза на автомобилната корпорация „Ягуар Ленд Роувър“, тъй като през последните 5 сезона пистата е натрупала нетни загуби от 55,9 милиона паунда. Сделката за 33 милиона паунда с „Ягуар“ обаче зацикли, тъй като стана ясно, че Порше има правото да блокира конкурентни производители, като им забрани да ползват „Силвърстоун“ за повече от 45 дни годишно.

Точно в този момент се намеси и LNT Груп на Томлинсън, която отправи контрапредложение. Тъкмо в тази компания Алън е бил рекламен директор.