Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо даде най-добро време в първия ден от междинните тестове във Формула 1, които се провеждат на „Силвърстоун“. Испанецът беше най-бърз на трасето преди следобедните дъждове съвсем да осуетят заниманията.

Само три отбора заложиха на титулярните си пилоти днес, като голямата част от останалите 7 избраха такива, които тепърва започват развитието си. Метеорологичните условия, а също и фактът, че всеки тим следваше собствена програма, правят времената за обиколка до голяма степен ирелевантни.

Двама от състезателите днес буквално за първи път седнаха зад волана на автомобил от Формула 1 – американецът Сантино Феручи (по принцип каращ в GP3) го стори за Хаас, докато Никита Мазепин бе дебтантът във Форс Индия.

Третият пилот на Рено Естебан Окон, който по принцип има договор с Мерцедес, бе човекът, който седна в кокпита, където по принцип гледаме Люис Хамилтън и Нико Розберг. Именно той даде и второто най-силно постижение за деня. От Рено пък дадоха шанс на своя човек от GP2 Сергей Сироткин.

Ферари от своя страна заложи на протежето си Шарл Льоклерк, който в петък се изяви с Хаас в първата свободна тренировка преди отминалото Гран При на Великобритания.