Словесните престрелки между Ред Бул Рейсинг и обявилият своето оттегляне от Формула 1 в края на сезона Фернандо Алонсо продължават с пълна сила. Шефът на „червените бикове” Кристиан Хорнер се отнесе иронично към последните коментари на испанеца, като заяви, че ако някой му отправял оферта, това може и да е бил дъщерният тим Торо Росо.

Всичко стартира именно от британеца, който в дните след изненадващото оповестяване на бъдещата раздяла с Даниел Рикиардо отхвърли двукратния световен шампион като потенциален заместник на австралиеца. Тогава Хорнер заяви, че 36-годишния ветеран има способността да „сее хаос” във всеки тим, което накара Алонсо да отвърне. На свой ред ибериецът отвърна, че вече е отказал не една, а няколко оферти от Ред Бул и в тази връзка настоя за извинение.

Хорнер изглежда няма намерение да удовлетворява подобна молба  и държи на своето, че никой от отбора не е отправял предложение до Алонсо. „Не съм много сигурен с кого е говорил Алонсо. Може би с Франц Тост (шефът на Торо Росо – б.р.), който му е отправил оферта. Със сигурност никой от Ред Бул не му е отправял предложение.”

„Фернандо Алонсо е велик пилот, той е един от най-добрите пилоти в шампионата. Той обаче просто не пасва на нашия профил, на инвестициите в младостта, които правим, а също на тези в отбора ни за подрастващи Торо Росо.”

„Ще бъде тъжно, когато Алонсо напусне Формула 1. Но със сигурност никога, в нито един момент не е имало оферта към него от Ред Бул Рейсинг”, добави Хорнер.

Още по темата:

Фернандо Алонсо: Отказах на Ред Бул

Фернандо Алонсо - какво можеше да бъде?

Ред Бул: Не желаем Алонсо, той сее хаос, където и да иде