Пилотът на Ферари Себастиан Фетел ще се раздели с тима на „черните кончета“ в края на 2020 година, като на негово място ще дойде Карлос Сайнц. Къде обаче ще отиде самият Фетел, никой все още не знае. Според шефът на бившия тим на германеца Ред Бул - Хелмут Марко, четирикратният световен шампион ще премине в Мерцедес.

„Говорих със Себастиан наскоро. Разгледахме всички възможности вътре в Ред Бул Рейсинг, но се оказа, че за съжаление такива няма”, заяви Марко в интервю за Sky Germany“.

Очакванията на д-р Хелмут Марко са, че Фетел няма да отиде в Рено, а в някой силен тим като Мерцедес.

„Струва ми се, че изводът е прост - Себастиан ще продължи само с някой печеливш отбор. Би било наистина жалко за спорта, ако напусне, но реално за него ще е най-доброто решение, ако не се намери подходящо място. Той е четирикратен световен шампион, който е постигнал много във Формуал 1. Освен това е в добра позиция и от икономическа гледна точка. Да спре преди да се присъедини към средно-добър отбор ще отговори повече на характера и стила на Себастиан. Това би бил един сензационен проект за Формула 1. Двамата с Хамилтън винаги биха финиширали първи и втори”, каза още д-р Марко.