Бившият шефна Формула 1 Бърни Екълстоун даде поредния си съвет на Себастиан Фетел.Той се различава сериозно от последната му позиция, която бе, че отбор с Хамилтън и Фетел като съотборници би бил страхотен за спорта и феновете.

„Поговорих малко със Себастиан. Мисля, че трябва да си даде едногодишна почивка и да се върне през 2022 г.”, сподели англичанинът. „Това ще му даде възможност да прецени промените в шампионата. Но според мен той иска да се състезава в Мерцедес редом с Люис Хамилтън.”

Бърни не пропусна да изкоментира и ограничението на бюджетите във Формула 1.

„Всичко това са пълни глупости. Дълго обсъждаха икономия от пет милиона, която е мизерен процент от бюджетите им. А има много други проблеми, с които трябва да се заемат. В Брабам, когато бях собственик на отбора, харчехме много по-малко пари от Ферари, а пак печелехме състезания за разлика от тях. Въпросът не е в средствата, а в хората. Обществото не се интересува от надпреварата „кой ще похарчи повече”.”

„Сега спортът има прекрасна възможност да започне на чисто. Милион неща могат да се подобрят. Хората гледат надпреварите заради битките. Не искат да знаят още от старта кой ще спечели. Колите трябва да се опростят. Съвременните задвижващи системи са шедьовър на техниката, но интересуват ли се феновете колко са ефективни? Предполагам, че не. Хората искат интересни състезания. В миналото на старт имаше по 16 болида и беше добре, ако половината завършат. Сега всички финишират, което е доста скучно и предказуемо.”