Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф преливаше от щастие след неделната победа на Нико Розберг в Гран При на Сингапур. Австриецът заяви, че е станал свидетел на може би най-силното представяне на Розберг, откакто той се присъедини към отбора през 2013 година.

С успеха си германецът отново поведе във временното класиране при пилотите, изпреварвайки действащия световен шампион Люис Хамилтън. За Розберг това беше общо 22-а победа в кариерата.

„Познавам Нико от 2013 година и през този уикенд това бе най-добрият Нико Розберг, когото съм наблюдавал“, заяви Волф. „Имаме навика да повтаряме, че Люис притежава страхотно темпо, ала сега видяхме това от Нико – той беше ослепяващо бърз.“

„Розберг бе с 0,6 секунди по-бърз спрямо втория в квалификацията, а това не е нещо, което сме свикнали да виждаме тук. Той изнесе състезанието по същия начин, направи страхотен старт и контролира ритъма на състезанието, докато Люис нямаше толкова успешен уикенд. Той не направи достатъчно обиколки, за да улучи правилните настройки, така че нямаше как да избере посока. Оттам насетне Хамилтън започна да изостава“, добави Волф.