Шефът на Мерцедес във Формула 1 – Тото Волф сподели, че определено не е очаквал двойната победа в Гран При на Русия, която стана факт след неочаквани проблеми за Ферари. Австриецът допълнително жегна конкурентите с думите, че по-скоро те са изпуснали победа, отколкото Мерцедес да я е спечелил.

„Скудерията” стартира състезанието много силно, макар че имаше немалки вътрешни противоречия между пилотите Шарл Льоклер и Себастиан Фетел. Горе-долу по средата на състезанието Ферари извика първо монегаска, а после германеца в бокса. Секунди след излизането на пистата Фетел отпадна от надпреварата заради повреда в двигателя, а Мерцедес грабнаха шанса си и сложиха нови гуми, с което опазиха позициите си пред Льоклер.

„Дали имахме късмет? Не знам, но мисля, че някой беше написал, че има дни, в които е по-добре да си късметлия, отколкото да се трудиш усърдно”, коментира Волф.

„В нашия спорт късметът е с теб единия ден, а на следващия – срещу теб. Днес имахме стратегия да останем дълго на трасето, надявайки се на кола за сигурност и такава се появи.”

Двойният успех направи така, че Мерцедес може да спечели титлата при пилотите още в следващия старт – Гран При на Япония – който е след 2 седмици.

„Винаги съм песимист и вчера видях колко бързо върви колата на Ферари. От гледна точка на представяне, имаше някои липси по нашата машина. От друга страна, Ферари изпуснаха победа и ние я взехме”, добави Волф.