Пилотът на Ферари Шарл Льоклер не успя да стигне до успеха в състезанието за Голямата награда на Русия, въпреки че в старта на надпреварата изглеждаше по различен начин. Скандал с неспазване на указанията от бокса от страна на Себастиан Фетел обаче помрачи всичко за монегаска. Ето и какво сподели той след надпреварата, в която остана едва трети. 

"Бяхме доста постоянни и съжалявам, че и втората ни кола не стигна дотук. От наша гледна точка е добро състезанието, Мерцедес все още са доста бързи по време на старта, отколкото в квалификациите. Така че трябва да продължим да работим и да подобрим представянето си." 

"Винаги се доверявам на тима. Тактиката беше такава, че аз да осигуря слипстрийм на Себастиан Фетел и след което той да ми върне позицията. Аз го направих, но не знам защо той не го стори, трябва да говорите с тима за това." 

"Определено имахме темпото, можех да завърша пред Ботас, но ми беше трудно да го преследвам на секунда зад него. Колата започна да прегрява, гумите и моторът също, така че може би това беше най-доброто, което можехме да постигнем след появата на колата за сигурността", заяви Льоклер.