Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф направи признание, което едва ли ще зарадва феновете на отбора преди предстоящия сезон. Според австриеца съществува огромна вероятност в началото на сезона два отбора да разполагат с по-бързи болиди в сравнение с четирикратния шампион при конструкторите.

Фетел най-бърз в първия ден от вторите тестове в Каталуня

Мерцедес беше отборът, който прекъсна доминацията на Ред Бул в периода 2010-2013, когато Себастиан Фетел спечели четирите си световни титли. Волф смята, че „биковете” отново ще бъдат фактор, тъй като колата им разполага с повече скорост от тази на Мерцедес поне на този етап. Другият тим, за когото босът на германците има съмнения, че се е справил по-добре при сглобяването на своя болид е отколешния претендент Ферари.

„Разполагаме със сценарии за най-добрия и най-лошия случай”, коментира Волф пред „Скай Спортс”. „Това, което видяхме дотук е, че дори в най-добрия случай не водим с много. Ако пък касае най-лошият възможен, не изоставаме чак с толкова от водачите.”

Коментарите на  Волф дойдоха, след като неговите пилоти Валтери Ботас и Люис Хамилтън не успяха да победят времето, което Ферари даде в първия ден от втория предсезонен тест в Барселона.

„Това, което видяхме от Ред Бул, е, че те разполагат с много силно окомплектована кола. Според мен с нея те ще бъдат замесени в битката за победи в състезанията и тази за титлата. Смятам, че този път ще има три тима, които ще водят битка един срещу друг”, добави Волф.