Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас не смята да хаби излишна енергия, за да води психологическа битка със съотборника си Люис Хамилтън. Финландецът не крие, че голямата му цел за сезон 2018 ще бъде да победи действащия световен шампион.

28-годишният скандинавец ще бъде в сходна позиция като през миналия сезон, когато пристигна с 1-годишен договор и трябваше да се бори за удължаването му. Неговият контракт с Мерцедес отново е за срок от 12 месеца, но с разликата, че той вече се е аклиматизирал към обстановката.

Ботас: Хамилтън може да бъде победен

Ботас заяви, че не смята да се впуска в игра на нерви с далеч по-опитния Хамилтън, нито пък има намерение да създава драми. „Искам да спечеля колкото се може повече състезания и по този начин да победя в шампионата, не виждам причина да променям каквото и да било от това, което върша към момента”, каза финландецът.

„Със сигурност няма да започвам никакви психологически войни или нещо подобно в отбора, защото смята, че в момента тук се работи добре. От мен зависи как се представям на трасето, ще се опитам да покажа мускули, когато е нужно.”

Валтери Ботас: Приемам всичко, което ми се дава

През миналата година Ботас често бе критикуван за това, че му липсва инстинкта на убиец, с какъвто без съмнение разполага Хамилтън. „Всеки пилот си има своите слабости, така стоят нещата. Вместо да се фокусирам върху Люис, ще се концентрирам върху себе си и върху собственото ми представяне на пистата. Надявам се това да свърши работа”, продължи Ботас.

„Няма да хабя излишна енергия, за да играя разни игрички”, зарече се пилотът.