Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф не скри, че се надява несгодите за неговия тим в Гран При на Монако да се окажат изолирано явление.

Валтери Ботас и Люис Хамилтън завършиха съответно четвърти и седми в Княжеството, а основната причина за това бе невъзможността на механиците да изцедят максимума от гумите на „Пирели”. Освен това германците имаха трудности и заради по-дългата си база на колата, която значително намали маневреността на автомобилите насред тясното улично трасе.

Хамилтън опитва да посее интрига във Ферари

Проблемите за Хамилтън започнаха още в квалификацията, като той не успя да влезе в Q3 и съответно стартира извън топ 10. „Нашата цел е това да бъде най-лошото ни състезание през сезона”, каза Волф. „Трябва да бъде като Сингапур през 2015 година. Просто трябва да уцелим точния прозорец за гумите. Имаме бърза кола, но тя не харесва гумите. Точно това трябва да проумеем.”

„И двамата ни пилоти са еднакво или конкурентни, или неконкурентни. Това е различното за нас през този сезон. Имам доверие в нашия екип. Колкото повече километри натрупваме, толкова повече данни имаме, а с тях ще вникнем в ситуацията. Не мога да кажа ще имаме ли други толкова трудни уикенди. Обикновено колкото по-напред стигаме в сезона, толкова по-добре ни се получават нещата”, добави Волф.