Шефът на Макларън във Формула 1 Зак Браун отрече слуховете, че Мерцедес ще помогне на Хонда да оправи проблемите по двигателя си.

Вече 3 години поред след завръщането на японците техните задвижващи системи са под всякаква критика по отношение както на надеждност, така и на мощност. Достатъчно красноречив е фактът, че състезател като Фернандо Алонсо не успя да завърши нито едно от първите 4 състезания през 2017 година.

Мерцедес удря едно на Хонда при двигателите?

От Хонда наскоро обявиха, че влагат всеки възможен ресурс по подобряването на своя хибриден двигател, като разчитат и на „външни ресурси“. Браун беше категоричен, че Мерцедес нямат общо, както се спекулираше.

„Мерцедес няма да има нищо общо с нашия автомобил“, каза американецът, с което опита да пресече слуховете за следващия сезон. „Очевидно резултатите ни във Формула 1 сега са дразнещи, но нашата работна култура е страхотна. Хората са страхотни и сме доста смели в нещата, които правим. Взимаме големи решения.“

„Страхотно е да работиш с изпълнителен комитет, те са истинските лидери на цялата организация. Така че сме доволни. Дразним се, че не можем да печелим състезания, но това няма да се промени за една нощ. Трудим се здраво и ще бъде още по-сладко, когато вече ще бъдем в състояние да побеждаваме“, заяви Браун.