Шефът на Ферари във Формула 1 Маурицио Аривабене предупреди своите пилоти и инженери, че състезанието за Голямата награда на Великобритания може да донесе куп проблеми.

Благодарение на изненадващия двоен провал за Мерцедес  на „Ред Бул Ринг”, Ферари успя да пласира и Кими Райконен, и Себастиан Фетел на почетната стълбичка в Гран При на Австрия. Третото място за германеца означаваше, че той пак излезе с 1 точка пред Люис Хамилтън в генералното класиране.

За първи път от 1955-а и двата болида на Мерцедес са аут

Заради спецификите на собствения болид и тези на „Силвърстоун” Аривабене обаче не е много сигурен, че техният ас може да съхрани крехката преднина.

„На хартия „Силвърстоун” изглежда много трудно трасе за нас”, коментира италианецът. „Аеродинамиката е много важна, което значи, че за нас състезанието ще бъде трудно. Трябва да останем фокусирани”, добави още Аривабене.

Положителното за „скудерията” обаче е, че сега съмненията около надеждността на двигателите тегне върху големия съперник. „Понякога се случва да говориш твърде шумно. Във Формула 1 може и да приложиш интересен ъпгрейд, но понякога това води до прегряване и спираш”, допълни Аривабене.