Ръководството на Формула 1 не трябва да разчита, че Люис Хамилтън ще остане в този спорт след болката от пропускането на рекордната осма титла при противоречиви обстоятелства, заяви шефа на Макларън Зак Браун. 37-годишният Хамилтън мълчи, откакто сезон 2021 завърши със скандал в Абу Даби миналия месец, а неговият екип посочи, че чака да види отговора на ФИА за случилото се.

"Няма да бъда шокиран, ако Люис спре. Така че не мисля, че някой трябва да приема за даденост, че се завръща. Моето лично мнение е, че той ще се завърне, но не мисля, че трябва да отхвърляме или да не признаваме разочарованието му, гнева му”.

“Не мисля, че трябва да го изключваме или да го пренебрегваме. Просто аз лично смятам, че той все още има горещо желание да се състезава и това в крайна сметка ще доведе до неговото решение", каза Зак Браун.

Възможността най-голямата звезда във Формула 1 и най-успешният пилот за всички времена да си тръгне е основна тема за разговор през зимната пауза и поддържа натиска върху ФИА. Хамилтън, който взе първата си титла с Макларън през 2008 г., беше начело на състезанието на “Яс Марина”, когато закъснял автомобил за безопасност промени всичко, след като директорът на състезанието Майкъл Маси промени процедурите.

Макс Верстапен от Ред Бул с по-нови гуми, получи предимство срещу Хамилтън и спечели титлата. ФИА започна разследване на случилото се.