Пилотът на Уилямс от Формула 1 Алекс Албон е получил сериозна дихателна недостатъчност след операция за отстраняване на апендикса, пише Телеграф.

Наглед лесната операция е била извършена в болницата Сан Херардо в Монца. Пилотът на Уилямс бе приет в болница в събота, малко преди третата тренировка в Гран При на Италия, където го замести Ник Де Врийс.

Непредвидени усложнения след интервенцията обаче доведоха до тежка дихателна недостатъчност на британския пилот, заради което бе поставен в интензивно отделение. 26-годишният Албон е интубиран и преместен в специализираното отделение, където е под наблюдение. 

Официално изявление на Уилямс Рейсинг гласи: „В допълнение към диагнозата на Алекс Албон за апендисит сутринта на събота, 10 септември, той беше приет в болница Сан Херардо за лечение. Той претърпя успешна лапароскопска операция в събота на обяд. След операцията Алекс страда от неочаквани следоперативни усложнения с анестезия, които доведоха до дихателна недостатъчност. Той беше реинтубиран и преместен в интензивно отделение. Сега обаче се отбелязва напредък в неговото състояние. Сега той е преместен в общо отделение и се очаква да се върне у дома утре. Нямаше други усложнения“4.