Гран При на Китай донесе третата двойна победа за Мерцедес през 2019-а, както и втора поред за Люис Хамилтън. Преди старта на състезанието беше очевидно желанието на германците да поставят големия конкурент Ферари под напрежение. Шефове и пилоти намекваха или казваха направо, че не биха могли да се мерят с темпото на „скудерията”, ала накрая отново италианците си тръгнаха като по-разочарования тим.

Ето и част от изказванията на големите фаворити в дните преди състезанието в Шанхай.

Себастиан Фетел, Ферари:

„Мисля, че по отношение на представянето се справихме по-добре, отколкото в Австралия. От друга страна, показахме проблеми с надеждността, така че ако изчистим това и запазим силните си качества, ще е добре. Това е целта ни. Сега предстои друго състезание, на различна писта, при различни условия. Разбрахме къде са проблемите с надеждността и се надяваме на добър уикенд. Все още нещата не са идеални, но научихме определени работи. Тестовете в Бахрейн бяха полезни, защото бяхме насочили вниманието си в друга насока и уловихме неща, които ни бяха убягнали в Барселона. Като цяло вярвам, че ще имам по-добро усещане за колата.”

Шарл Льоклер, Ферари:

„Не съм изненадан, през целия уикенд в Бахрейн имахме отлично темпо. Бях фокусиран върху своето представяне. Когато получих възможността да изпреваря Фетел в петата-шестата обиколка, просто го направих. Засега нямам очаквания. Очевидно в Бахрейн прогресирахме сериозно, така че трябва да запазим тази енергия и дано да имаме добър уикенд.”

Люис Хамилтън, Мерцедес:

„Не знам дали успяхме някакви съществени подобрения, така че не очаквам големи разлики с предишното състезание. Сега гумите са други, температурата е различна, изискванията спрямо колата – също. Нямам идея как ще се представим спрямо Ферари.”

Валтери Ботас, Мерцедес:

„Във всеки уикенд подхождам с нагласата, че ще се опитам да спечеля. Това, разбира се, невинаги е възможно. Миналата година се представихме добре тук. Сега е нов сезон и конкурентността между отборите е различна. Ние бяхме силни в Австралия, Ферари – в Бахрейн. Без съмнение сме в борбата, въпреки че Ферари се подобриха сериозно. Аз очаквам с оптимизъм уикенда и съм сигурен, че всичко е възможно.”